Popis
Hrnec z odlehčené litiny 3,0 l
Speciální konstrukce silného litinového dna (3,5 mm) a ztenčených stěn (2 mm), díky nimž má
hrnec vlastnosti litinového hrnce a přitom není tak těžký na manipulaci. Reliéfní voštinová
hi-low struktura dna pro nepřilnavost potravin.
• Objem 3,0 l
• Průměr hrdla 30 cm
• Průměr dna 20 cm
• Hmotnost 2,76 kg
• Materiál litina
• Povrchová úprava QuanTanium
• Použití indukční a sklokeramická deska,
elektrická plotýnka, plynový sporák,
horkovzdušná trouba, gril
Vaření s litinou bez námahy
- Litina je těžká váha, to ví každý, kdo vaří a připravuje pokrmy v litinovém nádobí.
- Robustní a pevný materiál, který ale také něco váží.
- Litinové nádobí z řady Kenno je až o 50 % lehčí, přestože je také kompletně vyrobeno z litiny.
- Jak je to možné?
- Spodní část nádobí je silná, takže skvěle absorbuje a vede teplo.
- Oproti tomu okraje nádobí jsou vyrobeny z tenčí litiny, aby dobře udržovaly teplotu připravovaného pokrmu.
- Nádobí Kenno tak kombinuje vynikající vlastnosti litiny se snadnou a hlavně lehkou manipulací.
- Další velkou výhodou nádobí z řady Kenno je speciální povrch a úprava dna.
- Díky reliéfnímu povrchu ve tvaru včelích pláství je dno pánví nebo hrnců z této řady extrémně odolné a nepřilnavé.
- Při vaření tak nespotřebujete tolik tuku, jídlo se nelepí a nádobí se snadněji udržuje a čistí.
- Nádobí je navíc opatřeno speciální povrchovou úpravou XYLAN, která je bez chemických přísad.
- Tato technologická úprava zajistí a umocní nepřilnavost celého povrchu pánve či hrnce.
- Víte, že …?
- Při tepelné přípravě surovin dochází k tzv. Maillardově reakci.
- Tato chemická reakce na teplo ovlivňuje uhlohydráty, jako jsou přírodní cukry a aminokyseliny obsažené v bílkovinách, což dodá ingrediencím extra vůni, barvu a chuť.
- Zároveň však může dojít k tomu, že se ingredience začnou na dno nádobí či roštu lepit.
- Je tedy potřeba neobracet suroviny příliš brzy a rychle.
- V nádobí Kenno můžete díky nepřilnavému reliéfnímu povrchu dna a speciální povrchové úpravě bez problémů připravovat a smažit suroviny s vysokým obsahem bílkovin, jako jsou ryby a vejce, aniž byste se museli
obávat, že se ke dnu nádobí budou lepit.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář